Solar BEAT – doorontwikkeling van AERspire

Ga terug naar Bewezen kwaliteit

Letterlijk op het Vertigo gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven staat het solardak van AERspire momenteel al een jaar in testopstelling. Deze test is onderdeel van het Solar BEAT testveld en wordt door SEAC, een onafhankelijke kennisinstelling, begeleid.

Het SEAC voert een uitgebreide 4-seizoenen data analyse uit. Middels een veelvoud aan sensoren en meetapparatuur wordt het systeem en de opbrengst nauw gevolgd. Uit deze testen zal de hogere productprestatie van de nieuwe generatie van het AERspire’s mounting systeem blijken.

Het testdak is totaal 36 vierkante meter en opgebouwd uit AER PV producten, AER solar thermische (AER ST) producten en passtukken met randafwerking.

Ook de AER ST producten zullen de 4-seizoensduurtesten ondergaan. Gedurende deze periode wordt de prestatie nauwgezet gevolgd en waar nodig nog een optimalisatie doorgevoerd. Uit de benchmark van de solar thermische producten wordt een keuze gemaakt van het meest geschikte systeem voor AERspire om deze verder te finetunen als commercieel product, te integreren in de huidige beschikbare AERspire oplossing met AER PV en AER passieve producten. De commerciële beschikbaarheid van de AER ST module zal waarschijnlijk nog tot 2017 op zich laten wachten.

Lees hier meer info over het Solar BEAT project van SEAC.

Related Projects