Gekleurde (zonne)panelen

Door middel van een print of coating van de voorzijde glasplaat van de AER PV elementen zijn de mogelijkheden in de uitstraling oneindig. Alle voordelen van ons systeem blijven in tact bij deze uitvoering. Het behandelen van de voorzijde glasplaat heeft wel een onoverkoombare bijwerking dat de efficiency van de PV elementen wat lager ligt. Afhankelijk van de uitvoering moet hierbij gedacht worden aan een lagere opbrengst om en nabij de 10-20%.

Middel monitoring in een duurtest van 4 seizoenen wordt een vergelijking van geprinte panelen met de reguliere oplossing gemaakt. In geval van de opstelling op de foto wordt de performance van een terracotta uitvoering met een deelbedrukking van het voorzijde glas en een standaard AER PV element gemeten.

De beschikbare print technologieen van vandaag de dag maken het mogelijk om tegen een meerprijs de panelen uit te voeren in alle kleuren en patronen die gewenst zijn.

Speciaal voor projecten waarbij u net iets anders zoekt of het onderscheidend vermogen cruciaal is. Zie ook het voorbeeld met de leien….LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.