AERspire glas glas technologie

Glas glas zonnepanelen zijn de nieuwste zonnepanelen die het nadeel van zogenaamde degradatie van gangbare glas-folie zonnepanelen wegnemen. Hiermee is een glas glas zonnepaneel het stabielste zonnepaneel met de laagste vermogensdegradatie en de langste levensduur.

 

Glas folie zonnepaneel- traditioneel

Een gangbaar zonnepaneel zoals we dat in de markt kennen bestaat uit een glasplaat, met hierachter zonnecellen en aan de achterzijde een kunststoffolie. Deze manier van opbouw van het zonnepaneel heeft een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstellen aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Panelen met een kunststof achterzijde laten makkelijker vuil en vocht door. Hierdoor levert het zonnepaneel elk jaar een klein beetje in vermogen in. Dit heeft tot gevolg dat de meeste fabrikanten een vermogensgarantie van 90% voor de eerste tien en 80% na 20 tot 25 jaar geven.

Glas glas zonnepaneel- duurzamer en sterker

Bij een glas glas zonnepaneel worden de zonnecellen tussen twee glasplaten “ingebed”. Door de bescherming tussen twee glasplaten is de zonnecel veel beter bestand tegen alle belastingen en milieu-invloeden van buitenaf.
Glas is extreem duurzaam en volledig ondoordringbaar dus bestendig tegen vocht en waterdamp. Glas is ook extreem sterk en door de inbedding in de “neutrale zone” wordt de zonnecel alleen maar blootgesteld aan buigkrachten. Hier kan een zonnecel tegen. Bij een glas-folie module wordt de cel bij belasting samengedrukt of uitgerekt.

 

Door de maximale bescherming van de zonnecel kan er een hogere vermogensgarantie afgegeven worden. Het glas glas zonnepaneel van AERspire geeft na 30 jaar nog een gegarandeerde opbrengst van 87%.

 

Voordelen glas glas zonnepanelen

Glas is extreem duurzaam. Glas is volledig ondoordringbaar, dus bestendig tegen vocht. Vocht en zuurstof kunnen niet binnendringen waardoor de veroudering van de cellen nauwelijks aanwezig is.

 

Glas brand niet, in tegenstelling tot een glas-folie product waarbij de brand versnelt wordt, brandt het glas van een glas-glas module niet. Een folie raakt sneller beschadigd, bijv. tijdens het installeren, wat een gevaar voor elektrische schokken kan geven.

 

Door het gebruik van glas is het product ook extreem geschikt tegen mechanische invloeden van buitenaf. Belastingen die optreden tijdens transport, het betreden van het dak maar ook tijdens extreme weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld hagel. Door de “inbedding” tussen glas scheuren de cellen niet bij hoge belastingen, raken de cellen niet beschadigd en is er geen sprake van vermogensverlies door beschadigde cellen.

 

Naast de voordelen van glas-glas worden er bij het AERspire systeem ook geen frames, profielen of gootjes gebruikt. Het volledige strakke glazen dakvlak zorgt ervoor dat er geen verschillende uitzettingscoëfficiënten van verschillende materialen spelen. Geen risico’s op lekkages of andere hieraan gerelateerde problemen. Het volledige strakke dakvlak zorgt ervoor dat mos geen kans krijgt en vuil gemakkelijk van het dakvlak spoelt.

 

Lagere kWhr prijs elektriciteit

Door de gegarandeerde hogere performance opbrengst en de langere levensduur heeft het glas glas zonnepaneel het voordeel dat het langer en meer elektriciteit blijft opwekken. Dit betekent dat de prijs van de elektriciteit over de gegarandeerd levensduur in potentie lager uitkomt dan de alternatieve en reguliere oplossingen.

 

Bekijk ook dit interessante experiment (1 minuut filmpje)